Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai

VISI KOMENTARAI

13
  • 2025-08-11T13:33:00+03:00

    Abejoju, ar jau taip auga, kaip Balnis pasakoja… Apyvartos ir mokesčių sumos didėja, nes vis daugiau atsiskaito kortelėmis - nėra kaip juodų daug pasidaryti (nors dar jų dar oj kiek daug!)..

    • 2025-08-12T14:07:09+03:00

      Na turim reikalauti! fiskalinio čekio (ne išankstinės sąskatos) kavinėse ir pamatysim tikrąją apyvartą, nes Macdonaldo panašu apyvarta yra tikra, o kitų su klaustuku

  • 2025-08-11T13:47:02+03:00

    Visiems, ieškantiems ekspertų...

  • 2025-08-11T13:54:02+03:00

    Du pastebėjimai. Pirma, jeigu visi kaip McDonalds apskaitytų visas lėšas, sąrašas tikrai būtų kitoks. Dabar gi daugeliu atvejų atsiskaitai pagal išankstines sąskaitas (įvairiais pavadinimais, pavyzdžiui, kliento sąskaita ir t.t.). Antra, nuo kada kebabines galima vadinti restoranais? Patikslinkite sąrašo pavadinimą, nes čia maitinimo paslaugas teikiančios vietos, restoranų iš jų gal tik 2-3...

    • 2025-08-11T14:07:36+03:00

      nuo kada Mcdonalds yra restoranas ? ( tik neaiekinkite , kad jei ant jo užrašyta "restoranas" , tai ir reiškia , kad jis toks ir yra.

  • 2025-08-11T14:32:31+03:00

    Kiek tašku turi mcd ir kiek Amber foods nera info?

    • 2025-08-11T20:12:56+03:00

      mcd ant arklio už 5, nemėgsta smėlio, amber gintaras gamina foods 3 iš devynių tankų pagal kefyro stiprumą vaikams, virškink bote.

  • 2025-08-11T15:32:21+03:00

    „Fresh Post“ pozicija: dirbame dėl mokesčių, o ne dėl verslo? Skaitant TOP mokesčių mokėtojų sąrašą, galėtume pasidžiaugti, kad sektorius „auga“. Bet paklauskime savęs – kas iš to, jei apyvarta kyla, o pelnas lieka simbolinis? Šiandien maitinimo versle pagrindinė motyvacija atrodo tokia: dirbk daugiau, mokėk daugiau, uždirbk mažiau. Padidintas PVM, MMA, žaliavų kainos, komunaliniai, logistikos kaštai – viskas kyla. Klientui kainas kelti ribotai gali, nes tada jis nueis pas „akciją turintį“ tarptautinį tinklą ar užsisakys pristatymą už 1 eurą. O mums lieka misija „išgyventi“ – investuoti į kokybiškus produktus, sveikatingumo principus, inovacijas ir aptarnavimą, o už tai dar gauti „premiją“ didesne mokesčių eilute. Europoje maitinimo sektorius turi išimtis ir yra laikomas kultūriškai bei ekonomiškai svarbia grandimi. Lietuvoje gi – atrodo, kad restoranai yra aukso gysla, kurią reikia spausti iki paskutinio cento. Įdomu, ar tie, kas didžiuojasi „žaliuojančia“ mokesčių statistika, yra paskaičiavę, kiek įmonių tyliai užsidaro, persikelia į šešėlį ar tiesiog pasiduoda? „Fresh Post“ toliau laikysis savo koncepto – šviežias, vietoje gaminamas, aukščiausios kokybės maistas. Bet būkime atviri: šiandien tai daugiau panašu į investiciją į idėją ir klientų lojalumą, nei į pelningą verslą. Jei tokia „sėkmės formulė“ tęsis, tai gal netrukus vietoje restoranų sąrašuose matysime tik NT nuomos statistiką.

    • 2025-08-11T20:25:49+03:00

      Nu nu, įdomu, paanalizuokime kuo skiriasi pelno skaičiavimo metodikos kavinių ir tarkim baldininkų, kaip skaičiuojama galutinę produkto kaina ir t.t. Kavinė samdo darbuotojus, baldininkai samdo darbuotojus - SODRA, VMI mokesčiai tie patys Kavinė nuomoja patalpas , baldininkai nuomoja patalpas gamybai (gal ofisui) - skaičiai tie patys, priklauso nuo vietos. Kavinė perka daržovės, mėsą ir pan, kad paruoši patiekalus, baldininkai perka plokštes, furniturą ir pan. kad pagaminti baldus. Kavinė planuoja pelną sumuojant visas išlaidas, plius kiek reikia pagaminti patiekalų (pardavimai), plius norimas įmonės interesas, plius mokesčiai. Baldininkai planuoja pelną sumuojant visas išlaidas, plius kiek reikia pagaminti baldų (pardavimai), plius norimas įmonės interesas, plius mokesčiai. Klausimas, kuo skiriasi kavinės verslas nuo baldininkų, atsakymas - VISIŠKAI NIEKUO. Ir vienas ir kitas moka tuos pačius mokesčius, ir vienas ir kitas prisiima riziką dėl pardavimų (pvz. kavinei per mažai klientų, nes neskanu ir brangu, baldininkams per mažai klientų nes brangu ir nekokybiška) Tai sukiškite savo tuos verkšlenimus "dirbame tik mokesčiams" į vieną vietą. Visi mes dirbame mokesčiams, jie yra vienodi visiems.

    • 2025-08-13T11:52:16+03:00

      Yra niuansų. Vienas jų - furnitūra negenda.

    • 2025-08-13T15:29:55+03:00

      yra niuansu, pas baldininkus pasitaiko brokai, reikia išmesti ir perdaryti

  • 2025-08-11T17:09:43+03:00

    Kuo gi restoranu verslas pranasesnis už kitus verslus ? Visi noretu maziau moketi, bet ne visi savo bėdas viešai pasakojasi. Na ar ne taip ?

    • 2025-08-13T13:30:18+03:00

      Prie Vagnoriaus 1991 ne gamyba radosi Lietuvoje o barai restoranai po to Didele Emigracija atejo

RUBRIKOS NAUJAUSI

52795
130817
52791